In Juni is er onder toeziend oog van de kinderen een prachtige bijenkast geplaatst in de tuin van de onderbouw. De bijenkast is ons aangeboden door Honey Highway.
Honey Highway is een organisatie die zich bezig houdt met het redden én behouden van de bij. Verschillende groenstroken en velden in alle delen van Nederland worden door Honey Highway ingezaaid met bloeiende bloemen om bijen aan te trekken. Op dit moment zit er nog geen bijenzwerm in de kast, we hopen natuurlijk dat de imker binnenkort een zwerm in de kast kan  komen plaatsen. Het plaatsen van de zwerm zal plaatsvinden op een tijdstip buiten schooltijd.

Op het onderbouwplein is de perfecte plek gevonden. De kast staat daar mooi in het tuintje, veilig voor de kinderen en rustig voor de bijen. Voor de verzorging van de kast en de bijen komen 2x per jaar, of vaker indien nodig, imkers van Honey Highway. Ook zullen zij voor alle leerlingen lessen verzorgen over de bij.

Wij zijn ontzettend trots dat wij zijn uitverkoren door de organisatie, mede vanwege ons groene schoolplein, om deze mooie kast een plekje te geven en zo bij te dragen aan de diversiteit van de natuur en het behoud van de bij.

Voor meer informatie over de organisatie en de bijenkast kunt u kijken op de website www.honeyhighway.nl